Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η αναμέτρηση μέσα στα ψηφοδέλτια

Άρθρο του Νίκου Σουρλόπουλου


Άποψή μου είναι, ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου πέρα από τους υποψηφίους δημάρχους που θα αναμετρηθούν, θα υπάρξει μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και κρίσιμη αναμέτρηση μέσα στο καθένα από τα ψηφοδέλτια.

Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα αναμετρηθούν οι παλαιοκομματικές δυνάμεις του τόπου με τις υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις. Από αυτή τη σύγκρουση και το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί και το μέλλον του τόπου μας. Κι αυτό γιατί πέραν από το ποιός από τους δύο υποψηφίους Δημάρχους θα επικρατήσει, μεγαλύτερη σημασία έχουν τα άτομα που θα απαρτίσουν την επόμενη διοίκηση, η πολιτική τους σκέψη και οι ικανότητές τους.

Ο μεγάλος Δήμος Αλεξάνδρειας που αγκαλιάζει πλέον ολόκληρο το Ρουμλούκι δεν μπορεί να διοικηθεί από έναν Δήμαρχο, όσο καλός και να είναι. Αυτό που χρειάζεται το Ρουμλούκι, είναι μια σύγχρονη, δυνατή και ικανή ομάδα στελεχών, παλιάς και νέας γενιάς, που θα διακρίνονται από αναλυτική ικανότητα των πολύπλοκων καταστάσεων και προβλημάτων που θα προκύπτουν, από συνθετική ικανότητα των διάφορων αντικρουόμενων συχνά στοιχείων, και φυσικά από φρέσκιες ιδέες, και όρεξη για δουλειά, ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Το μέλλον του νέου δήμου Αλεξάνδρειας και τα συμφέροντα των πολιτών του Ρουμλουκιού δεν διασφαλίζονται σε καμιά περίπτωση, από το όποιο αποτέλεσμα μεταξύ των βασικών υποψηφίων Δημητριάδη – Γκιόνογλου. Όποιος και να κερδίσει, αν δεν κερδίσουν οι υγιείς δυνάμεις μέσα στα ψηφοδέλτιά τους, δεν θα έχει νόημα αλλά θα συνεχίσει η ίδια καταστρεπτική πολιτική που έριξε το Ρουμλούκι στην παρακμή και την απαξίωση.

Αν όμως αντίθετα μέσα στα ψηφοδέλτια επικρατήσουν οι άνθρωποι με προοδευτικές ιδέες και όχι παλαιοκομματικοί, τότε υπάρχει Ελπίδα, όποιος από τους δύο υποψηφίους Δημάρχους κι αν επικρατήσει.

Στις επόμενες εβδομάδες με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσει ο Αλεξανδρινός λαός την στελέχωση των ψηφοδελτίων. Τα άτομα που θα επιλεγούν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια θα δώσουν το πρώτο στίγμα του τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: