Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ανοίγει ο φάκελος της Αποχέτευσης

ΓΙΑ ΛΕΙΨΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑΛ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η επέκταση της αποχέτευσης στους συνοικισμούς Αγίου Γεωργίου και Αμπελοτόπων της Αλεξάνδρειας είναι ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο βελτιώνει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε αλλά και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης στην πόλη.

Αυτή είναι η θετική πλευρά του έργου η οποία φυσικά χαροποιεί κάθε αλεξανδρινό πολίτη, ο οποίος δέχτηκε να φορτωθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρω σε δάνεια ενώ η Ευρωπαική Ενωση πλήρωσε αρκετά εκκατομύρια ευρω για την χρηματοδότηση των έργων αυτών.

Όμως ο τρόπος διαχείρισης των εκατομυρίων ευρω σε τέτοια έργα από την εκόστοτε δημοτική αρχή, ενίοτε αφήνουν να πλανόνται διάφορα ερωτηματικά για τα οποία ίσως κάποιες φορές να απαιτείται και η εισαγγελική παρέμβαση.

Ποιος δεν θυμάται την δημόσια καταγγελία του πρώην δημάρχου κ Φώτη Πουρλιοτόπουλου για το έργο της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού;

Παρόμοιες καταγγελίες έγιναν και τώρα για το έργο της αποχέτευσης τόσο από τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Παράσχο όσο και απο τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκαβαρδίνα και το δημοτικό σύμβουλο κ. Τζίλα, ότι δηλαδή οι διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο κ Γκιόνογλου στις καταγγελίες αυτές αντί απαντήσεως βγήκε παραμονές των εκλογών του 2006 και συκοφάντησε τον κ. Δημήτρη Παράσχο κατηγορώντας τον ότι θέλει να υπονομεύσει το έργο της αποχέτευσης.

Τώρα πάλι παραμονές των εκλογών του 2010 το θέμα της αποχέτευσης επανέρχεται με καταγγελίες για λειψά χιλιόμετρα του δικτύου και για υπερκοστολόγηση του έργου σε βάρος του Αλεξανδρινού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πληροφορίες λένε ότι ο φάκελος Αποχέτευση θα τεθεί στην επόμενη δημοτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδος και φυσικά ο Δήμαρχος κ. Γκιόνογλου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Ναλμπάντης θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν:

Α) για το αν είναι λειψά ή όχι τα χιλιόμετρα του δικτύου,

Β) αν έκανε την μελέτη του έργου η ΤΥΔΚ ή ο Δήμος και πώς πληρώθηκε ο μελετητής και

Γ) αν όντως υπήρξε υπερκοστολόγση του έργου κατά 2 εκατομμύρια παραπάνω όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΑΛ κ. Τζίλας.

Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάει ο ελληνικός λαός και κατ’επέκταση ο Αλεξανδρινός λαός, σε τέτοιες βαρύτατες καταγγελίες πρέπει να δίνονται απαντήσεις.

Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: